Menu na Boże Narodzenie
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć barszczu czerwonego lub zupy grzybowej. Oczywiście w tym dniu na polskich stołach królują pierogi, karp oraz kapusta. W tym dniu na świątecznym stole nie znajdziemy mięsa, a jedynie postne potrawy: śledź, ryba po grecku czy po japońsku, karp w galarecie.
Gotowe potrawy na święta
W skierniewickich restauracjach pojawiły się już propozycje świątecznych menu. We wszystkich restauracjach znajdziemy barszcz czerwony oraz zupę grzybową. W niektórych propozycjach pojawiają się również flaki oraz żur.
Każda z restauracji proponuje pierogi oraz smażone ryby. Karp oczywiście jest podstawą Wigilii, jednak niektóre cateringi proponują również łososia. Możemy również zakupić pasztety, pieczone mięsa, kaczki, sałatki, łazanki oraz wędliny i ryby w galarecie. Nie mogło w świątecznym menu zabraknąć również kapusty z grochem czy fasolą oraz bigosu.
Poniżej znajdziecie restauracje, które już umieściły na swoich stronach świąteczne menu:
Jeżeli zabrakło restauracji, która prowadzi świąteczne menu czekamy na informację w komentarzach.
Archeologiczna Wiosna Biskupin (Żnin)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?