Kulinarne podróże
Skierniewice były jednym z przystanków wojewódzkiego projektu związanego z gotowanie. Do tej pory warsztaty obyły się w Pabianicach, Kutnie i Wieluniu. 8 września zawitały do Zespołu Szkół numer 3 w Skierniewicach.
- Ideą spotkań ramach projektu „Łódzkie gotuje” jest nauczenie i zachęcenie do przygotowywania tradycyjnych potrawy w nowoczesnej odsłonie – mówi Małgorzata Sibińska, zastępca dyrektora Departamentu Rolnictwa i Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego w Łodzi. - Poprzez warsztaty chcemy zachęcić także do częstszego sięgania po lokalne produktu.
Zajęcia prowadził Rafał Zaręba, utytułowany szef kuchni. Zadowoleni z warsztatów byli uczniowie „Ekonomika”:
- Przygotowując dania pod okiem Rafała Zaręby mogliśmy nauczyć się nowych rzeczy, ale również poprawić swoje dotychczasowe umiejętności – mówi.
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?