Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Warsztaty kulinarne w skierniewickim Ekonomiku. Co przygotowywali uczniowie?

Łukasz Saptura
W środę, 8 września, w Zespole Szkół numer 3 w Skierniewicach w ramach projektu "Łódzkie gotuje" zorganizowane zostały warsztaty kulinarne z szefem kuchni Rafałem Zarębą. Oprócz uczniów skierniewickiej szkoły wzięły w nich udział członkiem kół gospodyń wiejskich z Lubochni (powiat tomaszowski) oraz Słomkowa (powiat skierniewicki).

Kulinarne podróże

Skierniewice były jednym z przystanków wojewódzkiego projektu związanego z gotowanie. Do tej pory warsztaty obyły się w Pabianicach, Kutnie i Wieluniu. 8 września zawitały do Zespołu Szkół numer 3 w Skierniewicach.

- Ideą spotkań ramach projektu „Łódzkie gotuje” jest nauczenie i zachęcenie do przygotowywania tradycyjnych potrawy w nowoczesnej odsłonie – mówi Małgorzata Sibińska, zastępca dyrektora Departamentu Rolnictwa i Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego w Łodzi. - Poprzez warsztaty chcemy zachęcić także do częstszego sięgania po lokalne produktu.

Zajęcia prowadził Rafał Zaręba, utytułowany szef kuchni. Zadowoleni z warsztatów byli uczniowie „Ekonomika”:

- Przygotowując dania pod okiem Rafała Zaręby mogliśmy nauczyć się nowych rzeczy, ale również poprawić swoje dotychczasowe umiejętności – mówi.

Warsztaty kulinarne w skierniewickim Ekonomiku. Co przygotow...

od 16 latprzemoc
Wideo

CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na skierniewice.naszemiasto.pl Nasze Miasto