W tegorocznej edycji konkurs na najlepszą skierniewicką szarlotkę zgłoszono szesnaście ciast. Jak podkreślała członki konkursowego jury dyrektor Instytutu Ogrodnictwa, Dorota Konopacka, „ciasta pieczone był serce”:
- Te ciasta pachniały jabłkiem, sadem oraz cynamonem. Swoją dekoracją nawiązywały do Święta Kwiatów, Owoców i Warzyw i do symbolu jabłka. Pracę mieliśmy niezwykle ciężką – podkreślała dyrektor Dorota Konopacka.
Bezkonkurencyjna okazała się skierlotka upieczona przez Kamilę Krupińską-Sadach ze Skierniewic.
Po konkursie kulinarnym pojawili się zwycięzcy oraz laureaci konkursu przygotowywanego przez Skierniewicki Klub Francuski. Na konkurs plastyczny „Barwy przyjaźni. Skierniewice – Chatelaillon-Plage” nadesłano trzydzieści trzy prace. W poszczególnych kategoriach zwycięzcami zostali: Maria Bogusiewicz, Aleksandra Kędzierska, Alicja Milczarek oraz Klaudia Adamczyk.
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?