18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Warsztaty czekoladowe i kulinarne w PWSZ (Festiwal Nauki)

Agnieszka Kubik
fot. Agnieszka Kubik
Podczas Festiwalu Nauki organizowanego przez Państwową Wyższą Szkołę Zawodową w Skierniewicach można było uczestniczyć w warsztatach czekoladowych. Mistrz Łukasz Konik czarował z czekolady prawdziwe cuda...

Po warsztatach czekoladowych odbyły się pokaz przygotowywania potraw ze standardem gwiazdki Michelin. Mistrzowie kuchni z udziałem publiczności przyrządzili pięć potraw:

przystawka: polski chleb pumpernikiel z pikantnym chutneyem z gruszki, sosem śliwkowym, świeże sałaty z wędzonymi rybami oraz pomidorami confi
(przystawka wędzona na oczach widzów)


zupa: krem z dyni z trawą cytrynową oraz imbirem w asyście kwaśniej śmietany i kolendry


danie główne:
1) oryginalne włoskie raviolli z kurczakiem i pancetta podane na musie z papryki z zielonymi warzywami z pianką truflową.
2) pierś z gołębia supreme z krokietem cynamonowym podana z młodymi warzywami oraz ziołowym crostini oraz jous


deser: millefoglle z musem śmietankowym, wiśnie w ziołach, lody domowe, sos castard.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na skierniewice.naszemiasto.pl Nasze Miasto