Po warsztatach czekoladowych odbyły się pokaz przygotowywania potraw ze standardem gwiazdki Michelin. Mistrzowie kuchni z udziałem publiczności przyrządzili pięć potraw:
przystawka: polski chleb pumpernikiel z pikantnym chutneyem z gruszki, sosem śliwkowym, świeże sałaty z wędzonymi rybami oraz pomidorami confi
(przystawka wędzona na oczach widzów)
zupa: krem z dyni z trawą cytrynową oraz imbirem w asyście kwaśniej śmietany i kolendry
danie główne:
1) oryginalne włoskie raviolli z kurczakiem i pancetta podane na musie z papryki z zielonymi warzywami z pianką truflową.
2) pierś z gołębia supreme z krokietem cynamonowym podana z młodymi warzywami oraz ziołowym crostini oraz jous
deser: millefoglle z musem śmietankowym, wiśnie w ziołach, lody domowe, sos castard.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?