- Na 272 kontrole, jakie przeprowadziliśmy w 158 sklepach, tylko w dwóch wykryliśmy towary przeterminowane: napoje oraz jogurty. W obu przypadkach były to sklepy niewielkie - mówi Barbara Wieteska.
Jak dodaje szefowa skierniewickiego sanepidu, sklepy wielkopowierzchniowe nie mają takich problemów, wyprzedając po obniżonych cenach artykuły pod koniec ich terminu ważności do spożycia. Poza tym duży obrót w marketach wymusza częste dostawy świeżego towaru.
- Większym problemem jest sposób przechowywania niektórych produktów, na przykład eksponowanie ciastek luzem na ladzie - mówi.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?