• liczba miejsc w klasach pierwszych:
LO - 30
technikum - 180
zawodowa - 90
policealna dla dorosłych - 120
• liczba uczniów łącznie - 180,
• kierunki kształcenia:
LO - 1: ogólny.
technikum - 6: technik żywienia i usług gastronomicznych, rolnik, logistyk, obsługi turystycznej, hotelarstwa, cyfrowych procesów graficznych.
zawodowa - 3: rolnik, kucharz, ogrodnik.
policealna - 4: technik rolnik, logistyk, spedytor, ochrony fizycznej osób i mienia.
• preferencje - uczniowie najczęściej wybierają zawody: technik żywienia i usług gastronomicznych.
technik rolnik.
• osiągnięcia - realizacja programów unijnych, dających możliwość uczestnictwa w bezpłatnych wycieczkach przedmiotowych i branżowych. Rozpoznawalność szkoły (działalność Szkolnego Klubu Obsługi Klienta). Akces Regionalnej Sieci Szkół Promującej Zdrowie. Wysokie wyniki na egzaminach potwierdzających kwalifikacje zawodowe. Wysokie wyniki w olimpiadach, konkursach i zawodach sportowych.
atuty placówki - nowa baza lokalowa (rozbudowany budynek szkoły), sale dydaktyczne z dostępem do internetu, sala gimnastyczna z zapleczem sanitarnym. Wykwalifikowana kadra pedagogiczna (duża grupa nauczycieli-egzaminatorów). Kursy, np: barmański, baristów, carvingu, operatorów kombajnów zbożowych, rękodzieła artystycznego, pierwszej pomocy przedmedycznej. Nauka jazdy ciągnikiem i zdobycie prawa jazdy kategorii T. Szkoła posiada Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych i ma możliwość przeprowadzania egzaminów ECDL START, ECDL Core honorowanych w całej Unii Europejskiej.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?