Warsztaty, które odbędą się w dniach 17 i 18 marca w siedzibie akademii przy ulicy Piłsudskiego 2, będą nosić nazwę "Potrawy z jajem".
- Zapraszamy wszystkich, którzy lubią gotować i chcieliby na nowo odkryć sposoby przygotowania potraw z jaj w domowej kuchni oraz poznać sposoby dekorowania wielkanocnego stołu - mówi Barbara Zagajewska z punktu informacji kulturalnej w RATP. - Sami zrobimy majonez, upieczemy kruche ciasta typu mazurek, słodkie i słone babeczki oraz przygotujemy farsze warzywne i owocowe do jaj. Koszt warsztatów to 25 zł.
Później zaplanowano warsztaty dekorowania techniką decoupage'u, które odbędą się 20-22 kwietnia. Ich koszt to 30 zł, a zgłoszenia będą przyjmowane do 10 kwietnia.
- Pierwszego dnia uczestnicy będą pracować na drewnie i tekturze, drugiego na metalu, wtedy zostanie wykonana doniczka z motywem ziołowym do zastosowania w kuchni lub ogrodzie - dodaje Barbara Zagajewska. - Trzeciego dnia na warsztat weźmiemy szkło. Wykonane zostaną dwie butelki na przetwory lub ozdoby w kuchni.
W miniony weekend w akademii odbyły się natomiast warsztaty z technik samodzielnego wytwarzania biżuterii.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?