Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Wypadek na zakopiance pod Krakowem. Samochód wypadł z drogi i wjechał do rowu

Wypadek na zakopiance pod Krakowem. Samochód wypadł z drogi i wjechał do rowu

Wieczór ze znakomitymi pianistami

Wieczór ze znakomitymi pianistami

Polecamy

Tragiczny pożar w powiecie włocławskim. Nie żyje mężczyzna

Tragiczny pożar w powiecie włocławskim. Nie żyje mężczyzna

Bohaterska akcja policji. Przetransportowali 4-latkę na przeszczep nerki

Bohaterska akcja policji. Przetransportowali 4-latkę na przeszczep nerki

Tragiczny wypadek koło Gorzowa. Nie żyje 28-latek. To były żużlowiec Stali Gorzów

Tragiczny wypadek koło Gorzowa. Nie żyje 28-latek. To były żużlowiec Stali Gorzów