Od Babci Eli, czyli domowe pierogi w Skierniewicach
Manufaktura piekarnicza i garmażeryjna, przy ulicy Batorego 11 w Skierniewicach, oficjalnie została otworzona w sobotę, 18 marca. Już dzisiaj widać, że cieszy się coraz większym zainteresowaniem.
Kupimy tam ręcznie lepione pierogi, domowy, ręcznie krojony makaron, chleb na zakwasie oraz różnego rodzaju przetwory tworzone tradycyjnymi sposobami.
- Mamy własną piekarnię rzemieślniczą z naturalnymi chlebami pieczonymi na zakwasie. Dodatkowo pełną ofertę garmażeryjną, czyli kopytka, pierogi, kluski śląskie, które robione są ręcznie a nie maszynowo. Mamy też malutką cukierenkę, gdzie przy wypieku ciast bazujemy na prawdziwie swojskich produktach takich jak jajka, czy naturalna śmietana - mówi pani Paulina, która sprzedaje produkty "Od Babci Eli".
Na półkach znajdziemy "Makaron domowy"
Na półkach sklepów spożywczych niejednokrotnie wystawiany jest "makaron domowy", który produkowany jest w fabrykach i niewiele ma wspólnego z dawnym makaronem. Jak jest tutaj?
- Nasz makaron jest prawdziwie domowy i krojony jest również ręcznie przez panie, które go przygotowują - zapewnia pani Paulina.
Chcą dopasować się do potrzeb klienta
- Mamy kanapki, sałatki, surówki, ale też jesteśmy otwarci na sugestie klientów. Ponieważ mamy małą produkcję to jesteśmy w stanie dopasować ofertę do zapotrzebowania - słyszymy.
Klienci, którzy dzisiaj kupowali produkty robili to pierwszy raz.
- Jestem tu pierwszy raz, kupiłam "na spróbowanie", chociaż panie mnie poczęstowały pierogami. Muszę powiedzieć, że są całkiem smaczne. Mi smakują, ale za innych mówić nie mogę - śmiała się jedna z klientek.
Nowe miejsce na gastronomicznej mapie Skierniewic. Kupimy tu...
Ciasto malinowe "Pianka"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?