Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Kibice na meczu Naprzód Jędrzejów - KSZO 1929 Ostrowiec [ZDJĘCIA]

Kibice na meczu Naprzód Jędrzejów - KSZO 1929 Ostrowiec [ZDJĘCIA]

Spotkanie Dudy z Trumpem w nietypowym miejscu. Gdzie?

Spotkanie Dudy z Trumpem w nietypowym miejscu. Gdzie?

Polecamy

Cały obiad w jednej brytfance. Pyszne i proste do zrobienia!

Cały obiad w jednej brytfance. Pyszne i proste do zrobienia!

Kilka firm chce budować ulicę Stalową w Bełchatowie

Kilka firm chce budować ulicę Stalową w Bełchatowie

120 Rap Fest w Atlas Arenie. Największa rapowa domówka już w sobotę 20 kwietnia!

120 Rap Fest w Atlas Arenie. Największa rapowa domówka już w sobotę 20 kwietnia!