MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Sławomir Peszko usprawiedliwił zachowanie Góralskiego. "To zwykła celebracja awansu"

Sławomir Peszko usprawiedliwił zachowanie Góralskiego. "To zwykła celebracja awansu"

„Jestem gotowa”. Czy Serena Williams ogłosiła chęć swojego powrotu na kort?

NOWE
„Jestem gotowa”. Czy Serena Williams ogłosiła chęć swojego powrotu na kort?

Polecamy

Duża zmiana w szkołach potwierdzona. Chodzi o HiT

Duża zmiana w szkołach potwierdzona. Chodzi o HiT

Kupa, po której nie ma śladu. Co to jest kupa-widmo i co mówi o twoim zdrowiu?

TYLKO U NAS
Kupa, po której nie ma śladu. Co to jest kupa-widmo i co mówi o twoim zdrowiu?

Tatuaże zajmują ponad 96 procent powierzchni jej ciała! „Królowa życia” umie szokować

Tatuaże zajmują ponad 96 procent powierzchni jej ciała! „Królowa życia” umie szokować