Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Festiwal roślinożercy towarzyszy obchodom 45. Święta Kwiatów Owoców i Warzyw

Zuzanna Gawałkiewicz-Skolimowska
Zuzanna Gawałkiewicz-Skolimowska
Zuzanna Gawałkiewicz
Jak sama nazwa wskazuje skierniewicka impreza ma na celu promowanie owoców i warzyw, a co za tym idzie kuchni lżejszej niż tradycyjna. Tradycją jest, że jedną z imprez towarzyszących świętu jest Festiwal Roślinożercy, podczas którego odbywają się degustacje i pokazy kulinarne. W niedzielne popołudnie sekrety swojego warsztatu zdradzili dwaj Mateusze: Czekierda, który na oczach publiki przygotował orientalny chłodnik na bazie napoju sojowego z kapustą pak choi i azjatyckimi grzybami oraz Mateusz Gessler, który pod skierniewickim CeKiSem ugotował risotto z burakami i kozim serem. Nad całością Festiwalu Roślinożercy od strony merytorycznej czuwał Jakub Kuroń.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na skierniewice.naszemiasto.pl Nasze Miasto