MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Twarde i bardzo suche pokarmy mają to do siebie, że podczas...
fot. draghicich/123RF

Często czujesz ból gardła? Być może spożywasz produkty, które powodują podrażnienie i nasilają stan zapalny. Sprawdź, co szkodzi gardłu

Twarde i suche pokarmy

Twarde i bardzo suche pokarmy mają to do siebie, że podczas gryzienia pękają na mniejsze kawałki o bardzo ostrych brzegach. Takie pokarmy zwiększają ryzyko podrażnienia gardła, a w skrajnych przypadkach mogą się również wbić w błonę śluzową, a tym samym stworzyć miejsce wniknięcia różnego rodzaju bakterii. Zaleca się, aby pokarmy takie jak sucharki, suchy chleb czy chipsy dokładnie przeżuwać, aż staną się mocno rozdrobnione.

Zobacz również

Piknik dąbrowskich służb mundurowych w Parku Zielona

Piknik dąbrowskich służb mundurowych w Parku Zielona

Piknik dąbrowskich służb mundurowych w Parku Zielona! Zobaczcie, co tam się działo

Piknik dąbrowskich służb mundurowych w Parku Zielona! Zobaczcie, co tam się działo

Polecamy

Fałszywy paragon i podatki, czyli kto kogo oszukuje

Fałszywy paragon i podatki, czyli kto kogo oszukuje

Uwaga na upał! Gdy żar leje się z nieba, wzrasta ryzyko tej gwałtownej choroby

TYLKO U NAS
Uwaga na upał! Gdy żar leje się z nieba, wzrasta ryzyko tej gwałtownej choroby

Wycinali katalizatory pod osłoną nocy. Hałas obudził jednego z właścicieli samochodu

Wycinali katalizatory pod osłoną nocy. Hałas obudził jednego z właścicieli samochodu